Yritys

Ketonen Oy on suomalainen yksityisomisteinen valaisimien valmistaja ja maahantuoja. Suunnittelemme, valmistamme ja markkinoimme laadukkaita koteihin ja julkisiin tiloihin soveltuvia valaisimia. Oma tuotantomme tapahtuu Vaasassa.


Ketonen on luonut valoa vuodesta 1982 lähtien

Ketonen Oy aloitti toimintansa vuonna 1982. Yrityksen perustaja Kalervo Ketonen (s. 1941) opiskeli metallitaidetta Ateneumissa 60-luvulla ja toimi sen jälkeen mm. suunnittelijana Aarikalla. Kalervo onnistui siirtämään intohimonsa taiteen tekemisestä suomalaisiin oloihin tarkoitettujen valaisimien suunnitteluun, minkä seurauksena hän suunnitteli lukuisia menestyksekkäitä valaisinmalleja.

Kalervon tekemä työ toimii perustana myös Ketonen Oy:n nykyiselle menestykselle. Olemme vuosien saatossa tehneet tuotekehityksellistä yhteistyötä suomalaisten teollisten muotoilijoiden, arkkitehtien ja teknisten ammattilaisten kanssa. Vankka kokemuksemme ja osaamisemme valaisimien valmistuksesta sekä intohimomme tuotekehitykseen takaavat sen, että pystymme tarjoamaan asiakkaillemme turvallisia, laadukkaita ja helposti asennettavia valaisimia.

Vuonna 2010 laajensimme toimintaamme ja aloitimme yhteistyön saksalaisen valaisinvalmistaja RZB:n. Tämä mahdollistaa laadukkaiden valaisinratkaisujen tarjoamisen myös niihin tuotekategorioihin, joissa Ketosella ei ole omaa tuotantoa.